Med naturen runt förortsknuten

Hej på er! Jag vet inte hur vädret är där ni bor men här i Stockholmsområdet har det varit fantastiskt fint väder de senaste dagarna! Blå härlig himmel och strålande sol, men man känner ändå på temperaturen att hösten kommer krypandes och även om det är varmt ute så är det ett slags krisp i luften. Jag är en riktig sucker för värme, men så länge det är sol och blått så är jag också nöjd.

Naturen runt husknuten

Jag bor i en förort till Stockholm som heter Märsta och jag gillar det här, det är liv och rörelse mest hela tiden men ändå i ett relativt lugnt tempo om man jämför med en storstad. Men det som också är så fantastiskt är att jag behöver bara gå 3 minuters promenad hemifrån och så är jag i skogen! En riktig skog med svampar, blåbär och lingon och man kan välja om man vill följa motionsspåret eller om man vill traska rakt in i skogen (om man behöver inte oroa sig att gå vilse eftersom motionsspåret går runt skogen). Fortsätter man istället lite längre så kommer man till en lantlig miljö omringad av åker. Hur fantastiskt är inte det egentligen att kunna bo i mitten av det mesta men på bara några få minuter så är man verkligen ute i naturen?

Det här passar mig perfekt egentligen (eller nja, egentligen skulle gång avstånd till havet passa mig perfekt) men i alla fall. Jag gillar skogens och landets lugn och ro, jag älskar när det är still för ögonen och jag kan titta på samma utsikt i flera minuter utan att den ändrar sig. Det är verkligen något lugnande för ögonen att titta på natur. Jag har inga problem med regn, lera, smuts, blött och liknande och jag tränar gärna ute men däremot har jag ett stort problem med småkryp! Så för mig känns det skönt att kunna göra korta besök i naturen, hålla mig till en relativt upptrampad stig och få njuta av naturen men slippa stöta på alla läskiga djur haha.

Träna utomhus i naturen

Men jag gillar verkligen utomhus! Att få frisk luft och dagsljus gör verkligen underverk för välmåendet, i alla fall för mitt. Förut uppskattade jag inte alls det lika mycket som jag gör nu och jag är verkligen inte sugen på att stänga in mig i ett gym i en källarlokal (även om jag gör det också, måste ju styrketräna ibland också). Men det vore ju en riktig dröm att ha ett härligt utegym i närheten (det finns ett en kort bilresa härifrån) men tänk att ha det runt husknuten!

Sen är det ju faktiskt lite roligt att kunna plocka lite blåbär, lingon och om man har tur smultron på sin promenad/löprunda. Gillar du är vara ute i naturen? Träna eller bara spendera tid ute? Vilken slags natur gillar du bäst? Jag tycker oavsett att du ska gå in på Bloggar om Hälsa och läsa – för just denna månad är det tema naturen!

Lämna ett svar