Några av oss är vandrare

Det kan låta extremt flummigt, klyschigt och även filosofiskt men filosofi är ju en av mina starka sidor 😀 men jag tror verkligen att det är så! Ni vet som det där ordspråket från Tolkien “not all those who wanders are lost” och jag tror att insikten om detta kan vara hjälpa många – när man förstår varför man hela tiden känner sig rastlös i livet!

Det handlar inte om att vara missnöjd

Det här är det många missförstå, speciellt dem som inte är vandrare… det handlar inte om att man är missnöjd med det man redan har! Absolut inte – jag är oftast nöjd med min tillvaro och jag njuter av nuet och så vidare men det stoppar mig inte från att hela tiden vilja röra på mig. Vi vandrare måste hela tiden röra på oss, vi traskar alltid på liksom… oftast ganska långsamt och det är väl därför vi ändå hinner njuta av nuet. Men till slut kommer man ändå vidare och man möter hela tiden något nytt på vägen.

Hitta ett lugn i att vandra

När man väl har insett i att det är en vandrare man är – så kan man förhoppningsvis hitta ett lugn i det! Man slipper fundera på varför “man aldrig bara kan känna sig nöjd” och varför man hela tiden känner en rastlöshet i livet och framför allt så kan man acceptera att det är HELT OKEJ att hela tiden vilja röra på sig och inte stå still på ett ställe. Det handlar inte om missnöje – men det finns så mycket mer att utforska och varför ska man inte göra det?!

Lämna ett svar