Sommarsvacka i träningen

Den här sommaren hade jag verkligen försökt peppa mig själv i att det inte skulle bli så här, träningsmotivationen skulle ju inte få dimpa ner till noll! Men nu har det helt klart blivit så igen… och det irriterar mig! Det här är ju väldigt vanligt och jag vet att jag inte är ensam om att tappa motivationen och rutinerna när det blir sommar och semester – för det är ju just därför, för att man tappar de vanliga rutinerna. När man är på resa, man är lediga och gör massa olika saker så blir det svårare att få in sin vanliga träningsrutin och även sina vanliga matrutiner.

mized mobil

Nu behöver man ju självklart inte hålla i exakt sin vanliga träningsrutin på sommaren, det är okej att ändra på det och kanske fokusera på något annat. Är den vanliga rutinen att man tränar på gym 3-4 gånger i veckan, blir det svårt att hålla i den rutinen om man befinner sig någonstans där det inte finns ett gym. Men det behöver ju inte betyda att man tappar motivationen helt… som jag har gjort nu! *suck*

Någonting är bättre än inget

Idag kände jag dock att nu får det vara nog, min plan som var att fortsätta mitt vanliga styrketräningsschema från Stora träningsboken för kvinnor har ju uppenbarligen inte hållit – så dags för plan B. Idag var det att gå ut på en promenad i snabbt tempo, jag kände verkligen att istället för att sitta här och ojja mig över att jag borde gå till gymmet och sen inte göra det så är det bättre att gå ut på en rask promenad.

Mized

Sen laddade jag faktiskt ner appen Mized och skaffade mig ett premiumkonto i en månad med hopp om att få lite motivation till någon slags träning i alla fall. Hoppas verkligen det blir lite nytändning nu!

Lämna ett svar